FAQ

 • Πώληση των κοσμημάτων μου
  Επιλέξτε τον τρόπο που ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σας και θα λαμβάνετε πάντα την καλύτερη τιμή και εξυπηρέτηση από την Χρυσή Τιμή.
   
  Πώληση online: Ο πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος να πουλήσετε τα αντικείμενά σας από την άνεση τους σπιτιού σας.
   
  Πώληση στο κατάστημα: Μπορείτε να στείλετε το χρυσό σας χρησιμοποιώντας τη Δωρεάν Υπηρεσία της Χρυσή Τιμήαλλά αν είστε κοντά στο κέντρο γιατί να περιμένετε; Το φιλικό, εξειδικευμένο προσωπικό μας θα εκτιμήσει τα κοσμήματά σας, μπροστά σας και θα πληρωθείτε επί τόπου! Το κατάστημα είναι ανοιχτό 6 ημέρες την εβδομάδα. Κάντε κλικ εδώ για τη διεύθυνση και τις ώρες λειτουργίες του καταστήματος. Δε χρειάζεται ραντεβού.
   
  Πώληση με ραντεβού: Πουλήστε κοσμήματα ιδιωτικά & διακριτικά στα κεντρικά μας γραφεία. Στην Χρυσή Τιμή παρέχουμε ειδική exclusive υπηρεσία σε πελάτες που επιθυμούν να πουλήσουν αντικείμενα μεγάλης αξίας όπως μεγάλη ποσότητα χρυσού (150γρ και πάνω), διαμάντια ή ακριβά ρολόγια. Απλά τηλεφωνήστε μας ή κάντε κλικ εδώ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 • Πόσα χρυσά κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μπορώ να στείλω;

  Εμείς θα αγοράσουμε οποιαδήποτε ποσότητα χρυσών κοσμημάτων, επιθυμείτε να πουλήστε. Αν πιστεύετε ότι τα αντικείμενά σας αποτιμώνται πάνω από 2.000 €, παρακαλούμε καλέστε μας για ειδικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις κατά τη μεταφορά τους.

 • Πως λειτουργεί το ενέχυρο

   Για την ασφάλεια της συναλλαγής συνάπτεται ιδιωτικό συμφωνητικό και η πράξη εγγράφεται στο επίσημο βιβλίο του κράτους το οποίο αναγράφονται με ακρίβεια λεπτομερώς η αξία του ενέχυρου, το ποσό δανεισμού, το μηνιαίο επιτόκιο το οποίο ανέρχεται στο 1% αλλά και ο χρόνος αποπληρωμής.

  Παράδειγμα: Για ενέχυρο μονόπετρου δαχτυλιδίου 1000 ευρώ για 5 μήνες και με μηνιαίο επιτόκιο 1% θα δίνετε επιπλέον κάθε μήνα 10 ευρώ. Ποσό πίστωσης: 1.000 ευρώ,  Συνολικό επιστρεπτέο ποσό: 1.050 ευρώ, Τόκοι: 50 ευρώ. Μηνιαίο επιτόκιο: 1% , Συνολικό Ετήσιο Επιτόκιο: 12%
   
  Η περίοδος αποπληρωμής μπορεί να έχει διάρκεια από 2 μήνες έως έναν χρόνο. Δινεται η δυνατότητα επέκτασης. Η τελική περίοδος αποπληρωμής καθορίζεται ανάλογα τις ανάγκες του πελάτη με σκοπό την καλύτερη διευκόλυνσή του.
 • Τι γίνονται τα αντικείμενα μου σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν είναι χρυσά?

   Τα αντικείμενα που δεν είναι χρυσά αποστέλλονται πίσω σε εσάς χωρίς καμία χρέωση. Σας προτείνουμε να δείτε τι ακριβώς αγοράζουμε.

 • Χρειάζεται να ζυγίσω τα αντικείμενά μου πριν τα στείλω;

  Όχι, οι εκτιμητές μας θα ζυγίσουν τα αντικείμενά σας σε ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και θα σας στείλουμε την ακριβή εκτίμηση με email.

 • Αγοράζετε και ρολόγια;

   Ναι. Αγοράζουμε όμως, μόνο αυθεντικά, μηχανικά ρολόγια κι αυτό γίνεται κατόπιν συνεννόησης. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας, για να μας ενημερώσετε για τη μάρκα, το μοντέλο και τη χρονολογία της αγοράς του ρολογιού σας.

 • Αγοράζετε διαμάντια;

   Το ενεχυροδανειστήριο Χρυσή Τιμή είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές διαμαντιών στην Ελλάδα αγοράζοντας από μικρά ¼ ct  μέχρι πολύ μεγάλα διαμάντια αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ . Δεν αγοράζουμε όμως μικρότερα από ¼ ct.

 • Υπάρχει κάποια χρέωση για την αφαίρεση και την επιστροφή των πετρών πάνω από τα αντικείμενα μου?

   Δεν υπάρχει κάποια χρέωση για την διαδικασία αυτή. Οι πέτρες σας θα επιστραφούν αφού το έχετε δηλώσει στο αντίστοιχο πεδίο.

 • Πώς η Χρυσή Τιμή υπολογίζει την αξία των αντικείμενων μου;

   Η Χρυσή Τιμή εκτίμα την αξία των αντικείμενων σας βάση των παρακάτω κριτηρίων:

  Α. Την τιμή του χρυσού όπως αυτή διαμορφώνεται την ημέρα της εκτίμησης, LondonPmFix.
  Β. Την περιεκτικότητα των αντικειμένων σας σε χρυσό.

  Γ. Το πραγματικό βάρος των αντικειμένων σας.

 • Θα ενημερωθώ για την προσφορά των αντικείμενων μου πριν την πληρωμή;

   Μόλις ολοκληρωθεί η εκτίμηση, σας ενημερώνουμε για την τελική προσφορά εφόσον έχετε επιλέξει το αντίστοιχο πεδίο «επιθυμώ τηλεφωνική προσφορά» στην ενημερωτικό έντυπο που θα βρείτε μέσα στο Πακέτο Χρυσή Τιμή. Σε περίπτωση που δεν έχετε επιλέξει το πεδίο αυτό, θεωρούμε πως συμφωνείτε με την πρόσφορα και προχωράμε στην άμεση πληρωμή.

 • Με ποιο τρόπο θα πληρωθώ;

   Μπορείτε να επιλέξετε να πληρωθείτε με τους εξής τρόπους:
  * Με επιταγή τραπέζης
  * Με κατάθεση στον τραπεζικό σας λογαριασμό, μέσω web-banking. 

 • Τι γίνεται στην περίπτωση που δε μείνω ευχαριστημένος με την προσφορά;

   Αν δεν είστε απόλυτα ευχαριστημένος από την προσφορά μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα στις επόμενες 15 ημέρες από την ημερομηνία της εκτίμησης και ζητείστε τα αντικείμενά σας πίσω. Η Χρυσή Τιμή θα σας επιστρέψει τα αντικείμενα σας  δωρεάν και ασφαλισμένα χωρίς καμία ερώτηση!

 • Πως μπορώ να αναγνωρίσω αν τα αντικείμενα μου είναι χρυσά;

   Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να δείτε τα καράτια που είναι χαραγμένα πάνω στο κάθε αντικείμενο σας για παράδειγμα:

  Για 9 karat- 9k, 9kt, 375
  Για 14 karat- 14k, 14kt, 585

  Για 18 karat- 18k, 18kt, 750

 • Μπορώ να αλλάξω τον τρόπο πληρωμής μου;

   Βεβαίως, μπορείτε να  αλλάξετε τον τρόπο πληρωμής. Επικοινωνήστε μαζί μας ή ενημερώστε μας την στιγμή της προσφοράς.

 • Πόσο είναι μια ουγγιά χρυσού σε γραμμάρια;

   Μια ουγγιά χρυσού είναι ίση με 31,103γρ

 • Γιατί είναι σήμερα η καλύτερη στιγμή να πουλήσω τα παλιά χρυσά κοσμήματα μου;

   Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για μια τέτοια κίνηση καθώς η τιμή του χρυσού  βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών.

 • Μπορείτε να αφαιρέσετε και να μου επιστρέψετε τις πέτρες που υπάρχουν πάνω στα αντικείμενα μου;

   Είμαστε πρόθυμοι να αφαιρέσουμε και να σας επιστρέψουμε τις πέτρες που βρίσκονται στα κοσμήματά ή στα χρυσά σας αντικείμενα αρκεί να μας ενημερώσετε.

 • Αγορά Χρυσού

   Άνοδος της τιμής του χρυσού 

  Γιατί είναι η τιμή χρυσού σε ιστορικά υψηλά επίπεδα? Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να κατανοήσουμε τις συνθήκες που επηρεάζουν την αξία του χρυσού στην ελεύθερη αγορά. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένοι παράγοντες που συνετέλεσαν στην σημερινή ανοδική τιμή του χρυσού:
  • Η οικονομική κρίση - Όταν το δολάριο εξασθενεί η τιμή του χρυσού ανεβαίνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η γενικότερη αστάθεια των νομισμάτων και η ανασφάλεια προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της τιμής του χρυσού.
  • Η τιμή χρυσού και πετρελαίου είναι συνδεδεμένες - Οι παραγωγοί πετρελαίου συχνά αγοράζουν χρυσό για να διασφαλίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους. Επειδή οι παραγωγοί πετρελαίου έχουν αυξήσει τα κέρδη τους τα τελευταία χρόνια, έχουν περισσότερα χρήματα για να αγοράσουν χρυσό. Αυτό αυξάνει τη ζήτηση για χρυσό και με τη σειρά του οδηγεί σε αύξηση της τιμής του χρυσού.
  • Η πρόσφατη μείωση στην παραγωγή χρυσού - Υπήρξε πρόσφατα μια μείωση της παραγωγής χρυσού. Αυτό οδήγησε σε μείωση της προσφοράς χωρίς αντίστοιχη μείωση της ζήτησης. Ως εκ τούτου η μειωμένη προσφορά σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση οδήγησαν σε περεταίρω αύξηση της τιμής του χρυσού.
  Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας 
  Όσο περισσότερο ένα άτομο γνωρίζει την αξία του χρυσού του, τόσο πιο πιθανό είναι να βρει έναν τίμιο αγοραστή και να πάρει την καλύτερη δυνατή τιμή για τα  χρυσά του αντικείμενα. 
  Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη λανθασμένη αντίληψη ότι ένα κόσμημα 14-καράτια χρυσού είναι 100% χρυσό. Μόνο το 58,3% από αυτό είναι χρυσός. Η ποσότητα του χρυσού σε ένα κόσμημα 10-καράτια θα είναι ακόμη λιγότερη, περίπου 41%. Η τιμή και η αξία ενός κοσμήματος επομένως διαμορφώνεται με βάση το πόσο χρυσό πραγματικά περιέχει. Πολλοί καταναλωτές πληρώνονται για τον χρυσό τους σε εξευτελιστικές τιμές.
  Αν έχετε μια ζυγαριά κουζίνας, ζυγίστε το χρυσό σας στο σπίτι, σημειώστε τα καράτια που είναι σφραγισμένα στο κόσμημα, ελέγξτε τις τελευταίες τιμές χρυσού ανά ουγγιά και κάντε τον υπολογισμό. Αυτό στη συνέχεια θα σας δώσει μια ιδέα της αξίας. 
   
  Συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία αγοραστή χρυσού 
  Αποφύγετε όποιον δεν έχει ως αποκλειστική εργασία την αγορά χρυσού. Ένα κατάστημα επιδιόρθωσης υποδημάτων ή ένα καθαριστήριο που αγοράζει τώρα χρυσό δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία.  
  Η Χρυσή Τιμήείναι η μοναδική Ελληνική εταιρία μέλος του διεθνή οργανισμού Jewelers Vigilance Committee (JVC). Ως μέλος του JVC δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε την ηθική και την ακεραιότητα της βιομηχανίας χρυσού με τις επιχειρηματικές πρακτικές μας, ώστε να αισθάνεστε σίγουροι όταν χρησιμοποιείτε  τις υπηρεσίες μας. 
  Διατηρούμε την υπ’ αριθμόν άδεια 1020/677740/Δ/1-α για την αγορά κοσμημάτων και λειτουργούμε σύμφωνα με τοΕλληνικό και Ευρωπαϊκό δίκαιο. Κάθε συναλλαγή γίνεται με καθ' όλα σύννομες διαδικασίες και απόλυτα διαφανείς όρους ούτως ώστε να διασφαλίζονται και να κατοχυρώνονται νομικά και οι δύο συναλλασσόμενες πλευρές. 
  Όλοι οι εκτιμητές μας είναι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν με απόλυτη ακρίβεια τα αντικείμενά σας. Με αυτόν τον τρόπο παίρνετε την πιο δίκαιη τιμή για τα κοσμήματά σας.
    
  Καλέστε μας και πάρτε τα χρήματά σας άμεσα!